Praktik VT18 - Oxford Research
Vi söker nu samhällsintresserade praktikanter inför vårterminen 2018. Praktiken är förlagd till vårt kontor i Stockholm.
Mer information
Praktik VT18 - Kontigo (konsultföretag)
Är du intresserad av samhällsutveckling och offentlig politik/förvaltning? Gör praktik hos oss! Vi söker just nu tre praktikanter till våren 2018. Två personer till huvudkontoret i Stockholm och en till vårt Malmökontor.
Mer information
Praktik VT18 - Ratio
Som praktikant på Ratio deltar du i våra forskningsprojekt och får möjlighet att tillämpa dina kunskaper. Tillsammans med våra meriterade forskare inom statsvetenskap, nationalekonomi, företagsekonomi, ekonomisk historia, och ekonomisk geografi arbetar du med datainsamling och analys, samt deltar i författandet av rapporter och vetenskapliga artiklar.
Mer information
Praktik VT18 - Svenskt näringsliv
Svenskt Näringslivs uppdrag är att aktivt driva näringspolitiska frågor som är viktiga för företagsklimatet och tillväxten i Sverige. Som praktikant får du vara delaktig i att bygga upp våra nätverk bland politiker och företagare samt bevaka och driva viktiga näringspolitiska frågor. Detta innebär konkret att du får vara med och följa utredningar och politiska beslut, skriva rapporter i relevanta sakfrågor, bevaka seminarier, konferenser och föredrag, besöka företag och intresseorganisationer, assistera med underlag i olika sakfrågor, skriva debattartiklar, boka och förbereda möten med beslutsfattare.
Mer information
Praktik VT18 - ISDP
Institutet för Säkerhets och Utvecklingspolitik (ISDP) är en oberoende tankesmedja i Stockholm som fokuserar på konflikt, säkerhet och utveckling, främst i Asien och Kaukasusområdet.? Tll våren utlyser vi 6-8 praktikplatser för studenter inom områdesstudier, statsvetenskap, ekonomi, juridik och medie-och kommunikationsvetenskap.
Mer information
Framtida forskare inom nationalekonomi?
Är du nyfiken på en framtid som forskare i nationalekonomi? Är du intresserad av att skriva uppsats inom något av IFN:s forskningsprogram? Då är du välkommen till Öppet Hus på Institutet för Näringslivsforskning i Stockholm. Den 16 november öppnar vi dörrarna för dig som är i slutet av din kandidatutbildning eller som genomgår en masterutbildning inom nationalekonomi, med siktet inställt på doktorandstudier inom IFN:s forskningsfält. Vi berättar mer om IFN och ger smakprov på institutets forskning. Om du är nyfiken på institutet, som är en av de största arbetsgivarna för nationalekonomer i Stockholmsregionen, och vill etablera kontakt med oss är detta ett bra tillfälle att presentera dig själv.
Mer information
Praktik VT18 - Konkurrensverket
Nationalekonomisk analys är en viktig del i Konkurrensverkets utredningsarbete och i den konkurrensrättsliga lagtillämpningen, både i Sverige och internationellt. Chefsekonomavdelningen ansvarar för den ekonomiska analysen i Konkurrensverkets ärenden. Avdelningen deltar även i planering och beredning av ärenden och svarar för att den ekonomiska analysen är korrekt. Avdelningen består av ca 10 medarbetare och vi tar nu emot praktikanter från universitet och högskolor med inriktning mot nationalekonomi. Ett krav är att praktiken ingår i själva utbildningen.
Mer information
Tyska, och praktik i Tyskland
Läs tyska i Tyskland samtidigt som du samlar internationell arbetslivserfarenhet. Fyra månader av kursen utgörs av språkpraktik på en tysk arbetsplats inom önskat område. Vistelsen ger dig både fördjupade kunskaper i tyska och en inblick i tysk kultur, samt goda framtidsutsikter och en chans att lära dig något nytt om dig själv.
Mer information
Ekonomifakta söker studentföreläsare VT18
I september 2012 lanserade Ekonomifakta, som är en del av Svenskt Näringsliv, föreläsningsturnén i nationalekonomi ”Det har blivit bättre”. Våra föreläsare har besökt mer än 500 skolor och träffat över 55 000 elever. Vi vill med denna satsning berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av.
Mer information
Föreläsningar på Studieverkstaden
Har du svårt att hinna med läsningen? Skjuter du upp pluggandet? Vill du skaffa bättre anteckningsvanor? Kom på Studieverkstadens studieteknikföreläsning med workshopinslag! Lär dig mer om goda planeringsvanor, lästeknik och skrivstrategier.
Mer information
Studenthälsan - kurser och föreläsningar HT17
Du kan gå ett antal kurser eller komma på våra föreläsningar på Studenthälsan. Vissa kurser anordnar vi löpande varje termin, andra anordnar vi på begäran.
Mer information
Studiestugan vid EHL
Välkommen till studiestugan på Ekonomihögskolan! Studiestugan är öppen kl 13-15 på tisdagar och torsdagar i EC3:107. Här jobbar studiementorerna, duktiga studenter som har pluggat ett tag och som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter till dig som är ny student eller som har kört fast lite i pluggandet. • Hur ska jag kunna ta mig igenom all kurslitteratur? • Vad ska jag tänka på när jag tentapluggar? • Hur gör jag för att snabbt hitta rätt i kurslitteraturen? • Jag fattar verkligen ingenting- vad gör jag för fel? Kom till Ekonomihögskolans studiestuga med dina frågor!
Mer information