Praktik HT17 -SNS
I SNS forskningsrapporter översätts aktuell samhällsforskning till konkreta policyrelevanta råd. SNS är en oberoende ideell förening och författare till våra rapporter är framstående svenska och internationella forskare. 2015 vann SNS pris som Europas främsta tankesmedja i sociala frågor. Vi söker dig som är i slutet av dina universitetsstudier och har ett genuint intresse för samhällsfrågor. På SNS ges tillfälle att praktisera i en intellektuellt stimulerande miljö i nära kontakt med forskare och beslutsfattare i både privat och offentlig sektor.
Mer information
Ekonomifakta söker föreläsare för HT17
I september 2012 lanserade Ekonomifakta, som är en del av Svenskt Näringsliv, föreläsningsturnén i nationalekonomi ”Det har blivit bättre”. Våra föreläsare har besökt mer än 500 skolor och träffat över 45 000 elever. Vi vill med denna satsning berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av.
Mer information
IFN söker forskningsassistenter - hösten 17
Den sökande ska ha en magister- eller masterexamen i nationalekonomi eller ha påbörjat det andra året av masterprogrammet och då med bra betyg. En inriktning på kvantitativ analys är meriterande. Erfarenhet av kodning, särskilt i Stata, är också värdefull. Du bör vara intresserad av forskning och den politiska debatten som berör näringslivet.
Mer information
Ekonomifakta söker nationalekonom
Ekonomifakta är en del av Svenskt Näringsliv och har i uppdrag att sprida information om samhällsekonomin för att på så sätt inspirera till samtal om Sveriges utmaningar och möjligheter. Vi söker nu en nationalekonom som tycker om att arbeta både med statistik och kommunikation. I arbetsuppgifterna ingår det att sammanställa och presentera samhällsekonomisk information på ekonomifakta.se, skriva artiklar och att arbeta med kommunikation via sociala medier. En annan mycket viktig del är att arbeta med olika projekt som Ekonomifakta håller i.
Mer information
Akademikerförbundet SSR söker studentinformatörer
Akademikerförbundet SSR står upp för en stark välfärd, ett jämlikt samhälle och alla människors lika värde. Vi vill att våra medlemmars akademiska utbildning ska löna sig både ekonomiskt och karriärmässigt. Vi är övertygade om att kollektivets styrka ger individens rätt. Nu söker vi studentinformatörer som ökar vår styrka genom att rekrytera fler studentmedlemmar vid sitt lärosäte.
Mer information
Studenthälsan - kurser och föreläsningar vt17
Du kan gå ett antal kurser eller komma på våra föreläsningar på Studenthälsan. Vissa kurser anordnar vi löpande varje termin, andra anordnar vi på begäran. Välkommen!
Mer information
Uppsatstävling - Konkurrensverket
Mer information